Bid Bang Bid Bang

Aktualno

Biografija

KDAJ?
Rojstvo in tudi botrstvo ste že zamudili. Bilo je namreč že pred trinajstimi leti, natančneje avgusta 1999, ko je bil band ustanovljen.

 

KAJ?
Z zamenjavo črk velikega orkestra (Big band) je nastalo posrečeno ime Bid Bang. Ne, ni veliki pok, ni big bang, je pač Bid Bang, nekaj čisto svojega, čisto posebnega. Želja po druženju in dobri glasbi je botrovala k ustanovitvi Kulturnega društva Bid Bang.

 

KDO?
Blaž Trček, tedaj komaj 23-leten, se je domislil sijajne ideje in zbral okoli sebe nekaj glasbenikov, mladih navdušencev in vztrajnih iskalcev vsega lepega, kar skrivajo note.

 

KJE?
Svoj prvi nastop smo uprizorili v Gleam Artu na Bledu. Sedež društva je v Radovljici, kjer tudi vadimo in kjer smo imeli svoj prvi veliki koncert. Številna publika ga je izredno lepo sprejela. Topel odziv je dal Bid Bangu še večji zagon. Na vsaki vaji je bil opazen napredek in vsak nastop je publika navdušeno nadgradila.

 

KAKO?
Tako pač.
Šlo je z vzponi in padci, kot je pri kulturnoumetniških društvih pač običajno. Iz začetnega izjemnega navdušenja in poleta smo se izoblikovali glasbeniki, ki z resnim delom ustvarjamo prepoznavno glasbeno skupino. Prve cilje smo dosegli in presegli... Sebi in drugim odkrivamo drugačno glasbo. Glasba je pot, ki pelje tja, kjer smo resnično doma. Drugačen svet.

Prihajajoči nastopi

Ni napovedanih nastopov.

Bid Bang E-novice